Bij de zondag

We hebben de 40 dagen voor Pasen, de Paasweek en tenslotte het Paasfeest zelf op een – naar omstandigheden – goede manier kunnen vieren en beleven met elkaar. Vrijwel alles online, dat wel, maar het is geweldig hoeveel mensen, van binnen en buiten de gemeente aan al die diensten hebben kunnen meewerken met filmpjes, muziek, gedichten, kindermomenten en andere bijdragen. Bovendien hebben geluidsmensen, filmers, communicatiecommissie en koster zich tot het uiterste ingezet om het allemaal technisch in orde te krijgen. Gelukkig mogen we zo constateren dat de kerk nog een levende gemeenschap is, die zich nog altijd geroepen weet het evangelie te vieren en uit te dragen.

Dank aan iedereen die zich zo heeft ingezet om toch nog een “Baken van Troost en Vertrouwen” te kunnen zijn in coronatijd. Dank bovenal aan de Heer van onze kerk voor de talenten, de ruimte en de bezieling om zo de boodschap van Jezus Christus, die door alles heen tot ons zegt “Ik ben er voor jou”, wereldkundig te maken en te vieren.

 

Nu is het Pasen geweest, we hebben de deuren van de Paasweek gesloten, als “pasgeboren kinderen” (Quasimodo Geniti, naar 1 Petrus 2:2) gaan we het nieuwe leven in.

Het was fijn op de zondag na Pasen zo de doop van een kind uit de gemeente te kunnen vieren. We gaan nu voort in de zeven weken van Pasen, tot aan de laatste Paaszondag, die Pinksteren heet.

Op zondag 18 april zal ds. Jaap v.d. Windt voorgaan in de Open Hof en op 25 april ds. Ellis Ezinga uit Leiden.

Ds. Karel Koekkoek

Reacties gesloten.