Inloopmiddag | 20 oktober

Wijkagent geeft voorlichting in de Open Hof Kerk

Wat doet een wijkagent? Wat kan hij of zij voor ons betekenen? Om daar antwoord op te krijgen heeft de organisatie van de Inloopmiddagen in de Open Hof Kerk Katwijk aan den Rijn, hoofdagent Igor Buijck uitgenodigd.

‘De wijkagent is een ervaren politieagent. Samen met zijn collega’s van het basisteam, zoals surveillanten en rechercheurs, werkt hij aan een veilige wijk door handhaving en opsporing. Vaak is de wijkagent een eerste aanspreekpunt in de wijk en een bekend gezicht.’ Dit is de omschrijving die te vinden is op de website van de politie. Maar kan een wijkagent nu precies voor óns betekenen?

Hoofdagent Igor Buijck komt tijdens de inloopmiddag op 20 oktober bij de Open Hof Kerk aan de Rijnstraat in Katwijk aan den Rijn vertellen over het werk van de wijkagent. Ook geeft hij voorlichting over een aantal zaken. Waarom is bijvoorbeeld ‘het kennen en gekend worden’ zo belangrijk voor een wijkagent? En hoe zit het met ‘oplichting bij ouderen’? In welke valkuilen van oplichters we kunnen trappen? Wat kunnen wij zelf doen om ons daarvoor te behoeden? Op al deze vragen en wellicht nog veel meer, probeert Igor Buijck tijdens deze bijeenkomst antwoord te geven.

Iedereen is van harte uitgenodigd op 20 oktober aanwezig in de Open Hof Kerk Katwijk aan den Rijn. Vanaf 15.00 uur staat de deur open en de koffie klaar. Het programma start om 15.15 uur.

Bea, Wilma, Nel en Henk

Reacties gesloten.