ZWO-collecte Nieuwe Horizon | 30 Oktober

ZWO-collecte Nieuwe Horizon 30 Oktober 2022

In het township Ashbury, een kleurlingenwijk ongeveer 5 km buiten Montagu, wordt door Nieuwe Horizon al enkele jaren geprobeerd om zoveel mogelijk jongeren van de straat – en dus van het slechte pad af te houden. Jannie Moses, de medewerker van Stichting Nieuwe Horizon, speelt met de jongens rugby en voetbal na schooltijd op het schoolplein. Er wordt helaas nog niet aan sport voor meisjes gedaan. Dominee Reggie Boesak wil dat veranderen. Hij vond 25 meisjes die na schooltijd graag willen sporten. Volgend jaar wordt er een Nationale Netbal (een soort korfbal)kompetitie voor vrouwen en meisjes gehouden en daar wil het team van Ashbury ook van de partij zijn. Het team van dominee Boesak heeft inmiddels een trainer,  een bal en wat hesjes. En ze hebben al vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Hun officiële naam is Montagu Netbal Club. De groep meisjes noemt  zich de Hessekwa’s en bestaat uit 25 leden. Het bestuur bestaat uit 5 leden. Het team mag een deel van het gemeentelijke rugbyveld huren, maar dit kost jaarlijks R2500. (ongeveer € 143,00). Dit bedrag kan het team niet betalen. De Stichting Nieuwe Horizon wil de Hessekwa’s graag sponseren en vraagt ons om bij te dragen in de kosten van de huur, 2 ballen, 2 baskets, waterflessen en netbalkleding. Leo & Sanja van de Sande van de Stichting Nieuwe Horizon wonen permanent in Montagu/Ashbury zijn daardoor in staat om een goede controle uit te oefenen op de resultaten en vorderingen van de club en de besteding van het geld.

De ZWOcommissie beveelt de collecte van 30 oktober nu alvast van harte bij u aan. Met onze bijdrage kunnen we veel betekenen voor de 25 meisjes in Ashbury.

Annelies van Bentum-Wassens en Klaas Wassens

Reacties zijn gesloten.