Collecte voor Weeskinderen in Rwanda | 13 november

Collecte voor Weeskinderen in Rwanda op 13 november

Op 13 november collecteren we voor ´Weeskinderen in Rwanda´. Deze stichting, die we als kerk lange tijd ‘geadopteerd’ hebben, biedt hulp aan kansarme weeskinderen in Nyundo, Rwanda en voorziet hen van voeding, gezondheidszorg en onderwijs.

Weet u nog?: De hulp begon met een geitenproject. In een feestelijke bijeenkomst ontvingen families een geit. De geit zal voorziet hen van melk en voedsel. Omdat steeds drachtige geiten worden gegeven, is er al snel een jong geitje geboren, dat de familie doorgeeft aan een volgend gezin. Het geitenproject is opgevolgd door een tuinproject. Families ontvangen zaad en beginnen met het verbouwen van eigen groenten. Met behulp van een zelf ontwikkeld kookboek met lokale recepten, krijgen gezinnen les in koken. Omdat er veel groenten werden verbouwd, is er nu ook een opslag en een winkel gebouwd.

Sinds de verschrikkelijke gebeurtenissen van 1994 is er veel veranderd in Rwanda. Toen zwierven er 18.000 weeskinderen rond in de omgeving van Nyundo. Nu de kinderen en families daar geholpen zijn, vragen ook andere dorpen om hulp. Daarom blijft de stichting ´Weeskinderen in Rwanda´ geitenprojecten en zaadprojecten uitvoeren, onderwijsprojecten doen en zorgt ze voor schoon drinkwater. Zo blijft ze weeskinderen en families voorzien van voeding, gezondheidszorg en onderwijs.

Onze hulp blijft nodig en daarom hopen we dat we ook op zondag 13 november weer een mooi bedrag voor de Weeskinderen in Rwanda kunnen ophalen! Groeten,

Annelies van Bentum-Wassens en Klaas Wassens

Reacties zijn gesloten.