Bij de zondag

De afgelopen twee zondagen mochten we veelbewogen diensten meemaken. Met vele betrokkenen en familieleden noemden we op 20 november de namen van hen die ons zijn voorgegaan. Mag het een houvast en troost zijn, te denken aan de profetische woorden uit het boek van Jesaja, waar de Heer zegt: “Ik heb je in mijn handpalm gegrift” (Jes.49:13). Voor altijd zijn zij gekend door ons, voor eeuwig door de Heer.
Zondag 27 november richtten we onze blik naar voren: op weg naar Kerst, 1e advent. Een nieuwe tijd breekt aan, maar niet zonder het fundament van de oude.  Deze dag namen we ook massaal afscheid van ons trouwe en geliefde kostersechtpaar van de laatste 25 jaar. Het was een hartverwarmende gebeurtenis voor ons allemaal.
Op de 1e advent zijn we als vanouds -samen met de kinderen- begonnen met het lezen uit het Lukasevangelie. We hoorden van Zacharias, die in de tempel opgeschrikt werd door de engel Gabriël. De komende tijd willen we dit verhaal verder volgen.

Op 4 december lezen we Lukas 1: 26-38. Dan is het Maria, die bezocht wordt. Ze is verrast door de boodschap van de engel, een heel andere reactie dan die van Zacharias…11 december zal ds. A. Molenaar uit Heemstede in de Open Hof voorgaan.

Ds. Karel Koekkoek

Reacties gesloten.