Symbolisch Adventsstuk

Op maandag 21 november konden we eindelijk na een jaar wachten een symbolisch Adventsstuk maken onder de kundige leiding van Elma Minnee en Nelleke Noort. Een liturgische schikking kan er toe bijdragen om op een andere manier naar het Kerstfeest toe te leven. Een bijzondere periode van stil worden en verwachten… Met de uitleg van Elma over de betekenis van takken, licht en kleuren werd het een feest van herkenning. Paars is de kleur van de Adventstijd, wat staat voor ingetogenheid. Wist u dat de 3e Adventszondag roze gekleurd wordt? Deze kleur staat symbool voor het licht van het komende feest en paars wordt daardoor gebroken. Daarom staat er bij de 3e kaars in ons stuk een roze appeltje. Het was heel interessant om op een creatieve manier naar de Adventstijd te kijken.  In de pauze mochten we luisteren naar Co Viele van de Voorraadkast, zij doet met heel veel vrijwilligers supergoed werk voor mensen die niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Iedereen, ongeacht kleur, gezindheid of afkomst mag bij haar aankloppen en wordt geholpen met boodschappen totdat zij zelf weer de regie over hun leven kunnen oppakken. Het geld wat we overhouden van deze avond is voor dit doel bestemd, dat kon groeien tot een mooi bedrag door de sponsoring van al het groen door onze broeder Bas Meijer, waarvoor onze hartelijke dank! Onze dank gaat ook uit naar de diaconie waarvan we een bedrag van 250 euro mogen ontvangen, hierdoor kunnen we het mooie bedrag van 705 euro geven aan Co voor haar Voorraadkast. Fantastisch resultaat! Tijdens de laatste hand aan ons Adventsstuk werden we door Kees getrakteerd op een lekker warm gefrituurd hapje, dit werd met veel genoegen ontvangen. Er werd afgesloten met een gedicht over Advent. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond, allemaal hartelijk dank voor de samenwerking en gezelligheid. Iedereen ging met een prachtig stuk naar huis.

Mentoren Linda en Yvonne

Reacties zijn gesloten.