Een kaartje met Pasen

Ieder jaar worden via de Paasgroetenactie vanuit het hele land tienduizenden paaskaarten naar gevangenissen gestuurd.

Ook in de Veertigdagentijd 2023 organiseren de Protestantse Kerk en Kerk in Actie deze actie om gedetineerden een kaartje te sturen met Pasen. Het thema van dit jaar is ‘Uit liefde voor jou’.

Bij de paasgroetenkaart ontvangen gedetineerden een extra kaart met postzegel om zelf naar iemand te sturen. Daar wordt altijd dankbaar gebruik van gemaakt. ‘Een man was zo blij met zijn kaart, hij had zijn familie nog niet kunnen bereiken en had geen geld voor een telefoonkaart. Hij had gebeden om een oplossing en de kaart voelde voor hem als gebedsverhoring’. Het ontvangen van een paasgroet doet goed. Gevangenen realiseren zich dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie. De vrouw die dit geschreven heeft, kent mij helemaal niet en toch krijg ik deze kaart,’ was de verbaasde reactie van een vrouwelijke gedetineerde toen ze een paasgroet ontving. Op zondag 26 februari nodigen we u uit om een kaart te schrijven voor een gedetineerde. We zullen de kaarten dan naar Kerk in Actie sturen, die voor de verzending naar gedetineerden zorgdragen.

Klaas Wassens

Reacties zijn gesloten.