Help je medemens!

Onkruid

Het was geen grote tuin en het waren vooral tegels. Maar er groeide wel overal onkruid en het stond een halve meter hoog. Het was geen gezicht en mevrouw wilde het graag opruimen. Maar zelf kon ze dat niet. Ze kan slecht op haar benen staan en ze is dan ook afgekeurd. Haar dochter woont 1500 km van haar vandaan. Verder kent ze weinig mensen. Er is simpelweg niemand die ze om hulp kan vragen. Bovendien heeft ze het niet breed en is een tuinman geen optie.

Daarom heeft ze HipHelpt gebeld en zo kwam het dat Bas Meijer en Klaas Wassens zaterdagochtend bij haar op bezoek gingen.

Binnen twee uur was de klus geklaard. Bij de koffie vertelde ze hoe enorm blij ze was dat we haar hadden geholpen. Nu had ze niet meer de lelijkste tuin van de straat.

Wil je ook af en toe wat doen voor een ander? Op je eigen tijd en wanneer het je past? Dat kan tuinieren zijn, maar ook boodschappen doen, koffiedrinken of een muurtje behangen? Meld je dan, net zoals Bas en Klaas, aan als hulpverlener via www.hiphelpt.nl/katwijk. Geen mens kan iedereen helpen, maar ieder mens kan wel iemand helpen!

 

Reacties gesloten.