Alternatieven voor acceptgiro


Vervalen van de acceptgirokaart en de alternatieven daarvoor vanaf 1 juni 2023

 Vanaf afgelopen 1 juni is het niet meer mogelijk om met een acceptgirokaart te betalen. Vanaf 1977 was dit voor velen een geweldige manier om betalingen te doen. Jammer genoeg bleek het voor de banken commercieel niet meer haalbaar om met dit systeem verder te gaan. Dat is vooral een probleem voor diegenen dit niet beschikken over een computer of laptop of een slimme telefoon. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven. Ik zal die hierna aangeven en proberen daar kort iets over te zeggen.

 

  1. Papieren overschrijvingsformulieren

Het is mogelijk om bij uw bank een set overschrijvingsformulieren met verzendenveloppen op te vragen. We kennen deze mogelijkheid al heel lang. U vult dan de betaalgegevens als voorheen in en stuurt de opdrachten naar de bank. De meeste banken zullen hier wel wat kosten voor in rekening brengen.

 

  1. Overboeken per telefoon

Sommige banken bieden deze service (bijvoorbeeld de Rabofoon van de Rabobank en de Saldolijn van de ING-bank). Deze service is helaas niet gratis.

 

  1. Incassomachtigingsformulier

Vooral goede doelen maken van deze mogelijkheid gebruik. U zult daar vast al regelmatig kennis mee hebben gemaakt. U stuurt dit formulier op naar de ontvanger en die regelt vervolgens de incasso. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

 

  1. U laat uw bankzaken door een ander regelen

U kunt een machtiging afgeven aan iemand die u vertrouwt, die vervolgens betalingen voor u uitvoert via internetbankieren of mobiel bankieren. De aanvraag voor een machtiging dient u in bij uw bank.

 

  1. Betaallink, betalingsverzoek of een Tikkie

Diegenen die een computer, tablet of smartphone hebben zullen deze mogelijkheid zeer zeker al eens tegen zijn gekomen. Deze verzoeken om te betalen worden verstuurd via mail of Whatsapp. Door op de betaallink te drukken komt u op een betaalpagina.

 

  1. QR-code

Aan een brief of betaalverzoek kan ook een QR-code worden toegevoegd. De Open Hof Kerk heeft dat op diverse momenten al eerder gedaan. Door de QR-code te “lezen” komt u op een betaalpagina terecht.

 

Als er nog vragen zijn aarzel dan niet om contact op te nemen met uw bank of de penningmeester van de Open Hof Kerk (Herman de Best 06-53367814).

Reacties zijn gesloten.