Terugblik Duurzaamheidszondag

Duurzaamheidszondag met De Rank, de Open Hof en de Goede Herder op 29 oktober 2023

Zondag 29 oktober hadden we een gezamenlijk thema voor onze diensten in het kader van duurzaamheid, namelijk: Liefhebben en zorg dragen. Met De Rank, De Open Hof en de Goede Herder werd er aandacht besteed aan God liefhebben, elkaar liefhebben en de zorg voor elkaar en voor de schepping. Na afloop van de kerkdienst in de eigen kerk, was het verzamelen in de Open Hof voor koffie. Om 12 uur startte daar een groepsspel, waaraan een kleine 30 mensen deel hebben genomen en waarvan u een paar foto’s hierboven kunt zien. Allerlei vragen en opdrachten rondom duurzaamheid. Bijvoorbeeld over afval scheiden, hoeveel liter water het kost om een liter melk of een kilo kool te produceren. Ook moesten we op zoek naar zwerfvuil en konden we nadenken en met elkaar praten over ons koopgedrag. We werden uitgedaagd om de tien geboden van de duurzaamheid in een volgorde van belangrijkheid te leggen en daar nog een elfde gebod bij te bedenken. Kortom een creatieve, actieve tijd die ons in gesprek bracht over duurzaamheid en aan het nadenken over hoe we duurzamer om kunnen gaan met onze omgeving. Tegelijkertijd was de kerkzaal omgetoverd tot een escaperoom, waar meer dan 50 mensen hebben gepuzzeld om de code te kraken en te ontsnappen aan de klimaatverandering. Zie de foto’s hieronder. Het werd een uitdagende race tegen de klok die tot op de laatste seconde spannend bleef. Maar de uitkomst was duidelijk, we kunnen de oplossing alleen vinden als we allemaal samen werken. Na alle inspanning volgde een ontspannen en goed verzorgde lunch die heerlijk smaakte.

Commissie Leren & Ontmoeten

Reacties zijn gesloten.