Actie winterhulp Stichting HOE Katwijk

Ook dit jaar vragen wij uw aandacht voor de jaarlijkse voedselactie voor onze Roemeense broeders en zusters. Daarnaast ook voor de Oekraïense vluchtelingen die door onze vrienden in Roemenië worden opgevangen.

Eind september  begin oktober is er weer een delegatie van ons bestuur voor 10 dagen naar Roemenië geweest om de plaatsen te bezoeken die we al jaren ondersteunen. De mensen die er geweest zijn waren Bram Barnhoorn, Cees Haasnoot en Jack Glasbergen. Ze zijn met heel veel indrukken weer teruggekeerd. Maar er is wel één ding opgevallen: de hulp die er gegeven wordt blijft hard nodig. Om een voorbeeld te noemen, we zijn bij een mevrouw van 91 jaar op bezoek geweest. Zij is bedlegerig en aangewezen op mensen die haar willen helpen. Maar zoals u weet is de thuiszorg in heel veel landen niet zo geregeld als in Nederland. Deze dame was tot tranen toe bewogen van het bezoekje wat wij haar brachten. En haar wat extra’s geven in de winterperiode is zeker op zijn plaats.

Dit is maar een van een heel veel situaties die we bij onze bezoeken zijn tegen gekomen. Daarom wil onze stichting u vragen ook dit jaar een financiële bijdrage te geven om voor de allerarmste gezinnen in Roemenië met Kerstmis wat extra voedsel en hout te kunnen kopen. Om in de donkerste dagen van het jaar een lichtpuntje te brengen in hun vaak erbarmelijke en uitzichtloze omstandigheden.

Onze Roemeense contacten zorgen zelf voor de inkoop van de benodigde spullen, voedsel en hout in Roemenië zelf. Dat bespaart transportkosten en zo wordt ook de plaatselijke economie gesteund. Zij weten immers welk gezin wat nodig heeft en zorgen voor “PAKKETTEN OP MAAT”. Onze Roemeense broeders en zusters zullen u heel dankbaar zijn. Reken maar dat als er in de moeilijke wintertijd een voedselpakket of wat extra hout bij een arm gezin afgegeven wordt, er ook hoop en blijdschap wordt gebracht omdat ze ervaren dat er mensen zijn die naar hen omzien. En achter die mensen mogen ze dan Gods ontferming en liefde zien, want hij maakt de harten van mensen bewogen voor de naaste.

Mogen we ook dit jaar weer op uw hulp rekenen? We zijn dankbaar voor elk bedrag dat u kan missen.
U kunt uw bijdrage storten op: BANKREKENING  NL90RABO 0331 70 7977 of  NL31INGB 0006194173 t.n.v.  Chr. Stichting HOE Katwijk onder vermelding van ,,winteractie 2023”

Jack Glasbergen ( voorzitter )        

Reacties zijn gesloten.