Dozenactie voor de voedselbank – kinder editie

Als Open Hof Kerk doen we geregeld mee aan inzamelacties voor de voedselbank van Katwijk. Een prachtig lokaal doel en dat merken we ook in de (grote!) bijdragen vanuit de gemeente. Nu heeft Kerk in Actie een soortgelijke actie opgezet, voor voedselbanken in heel Nederland. Als kindernevendienst, samen met de kinderen van de Open Hof, zetten we ons daar graag voor in! Hieronder vindt u wat meer informatie van KiA. We willen de boodschappenlijstjes in december aan de kinderen meegeven, na de kerstvakantie de boodschappen inzamelen en gevulde dozen opsturen. Verdere instructies volgen…

Doen jullie ook (weer) mee? 

De voedselbanken in Nederland hebben behoefte aan een constante stroom van een vast pakket aan producten. Zo weten ze waar ze elke week op kunnen rekenen. Met het overschot aan producten op de ene plek, kunnen voedselbanken op een andere plek weer geholpen worden. Om de voedselbanken in Nederland zo goed mogelijk te ondersteunen, het hele jaar door en op zoveel mogelijk plekken, heeft Kerk in Actie samen met de Voedselbank de actiedoos ontwikkeld. Het is een herkenbare doos, die gevuld kan worden met een vast pakket aan levensmiddelen, ter waarde van ongeveer 25 euro. Het pakket sluit zo goed mogelijk aan bij de basislevensmiddelen die klanten van de Voedselbank elke week meenemen. Het werken met een standaard doos en een vast pakket heeft voor de Voedselbank een paar grote voordelen:

Van iedere actiedoos is de inhoud direct bekend.

De dozen zijn eenvoudig te vervoeren van de ene naar de andere plek. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen in Nederland geholpen worden.

De actiedoos en de lokale kerk

Het unieke van de kerk in Nederland is dat er overal wel een te vinden is. Zelfs als er in jouw plaats geen kerk is, is er altijd wel een in de buurt. Ook de Voedselbank is op tal van plekken in Nederland aanwezig. Inmiddels zijn er al 350 lokale uitgiftepunten waar mensen elke week levensmiddelen kunnen ophalen. De aanwezigheid van zowel kerken als voedselbanken overal in Nederland biedt geweldige kansen om samen te werken.

Reacties zijn gesloten.