ZOA Wandel-actie 2024

Op woensdag 13 maart gaat de jaarlijkse actie Wandelen voor Water van start. Ruim 300 leerlingen van de Duinroos, Willem van Veenschool, Daltonschool, Rehobothschool en de Groen van Prinstererschool hebben zich inmiddels aangemeld om
deel te nemen aan de actie.
Dit jaar gaat de opbrengst naar een project van ZOA in het zuiden van Jemen, een land dat door de oorlog grotendeels is verwoest en waar de bevolking de dupe van is. Met name de watersystemen zijn grotendeels verwoest en/of in verval geraakt. Hierdoor kunnen de mensen hun land niet bewerken en hun dieren geen water geven, waardoor er honger is en door de slechte hygiëne, ziektes ontstaan, zoals cholera en diarree.
ZOA gaat met steun van Wandelen voor Water bij 200 families in het Zuiden van Jemen de watervoorzieningen herstellen, waardoor de mensen weer toegang krijgen tot schoon en veilig drinkwater. Ook zullen de sanitaire voorzieningen hersteld gaan worden.
Door de basis voorzieningen aan te pakken zullen de kinderen minder snel ziek worden en weer naar school kunnen gaan.
Daarnaast richt ZOA zich op hygiëne bevordering door leraren, ouders en kinderen de Wash’Em aanpak te leren. Deze methode is gericht op het belang van het wassen van de handen om ziekteoverdracht te doorbreken. Vanaf 15 februari krijgen de kinderen in Katwijk gastlessen of digitale lessen op school. Daarna gaan ze op pad om gesponsord te worden voor de 6 km die op 13 maart gaan lopen. Ze dragen daarbij ook nog 6 liter water in een rugzak. Dit is het gemiddelde wat veel kinderen in Jemen en vele andere landen dagelijks moeten lopen voor water. Wilt u deze geweldige kinderen sponsoren!!

Reacties zijn gesloten.