Tienerkerk | 14 april

We hebben het vorige keer gehad over genade. In het Engels heb je daar de woorden mercy en grace voor. Mercy is genade en gratie (uitgelegd wat gratie is) en grace is genade en barmhartigheid. Spelletje.. getal onder de 100 iedereen mocht een poging doen. Niemand geraden – wat nu als ik gezegd had dat je met een foute gok een glas water over je hoofd kreeg… maar vooruit ik verleen genade/gratie en je krijgt je ‘straf’ niet. Nog een rondje raden – niemand geraden, maar toch krijg je een snoepje… dat is genade/barmhartigheid. Later ook nog hiernaar terug kunnen grijpen, je kan namelijk ook nog zeggen, ‘ik hoef geen snoepje, ik wil het eerst goed raden, ik doe nog een poging’, zo is het ook met genade. Je hebt het niet verdiend, maar je krijgt het. – Romeinen 5 – al toen je nog zondaar was deed hij dat voor je. Met een uurtje waren we klaar – filmpjes, muziek, interactie, gebed, bijbel, met songtekst aan de gang, rollenspel van een rechter – en toen hebben we nog een spelletje gedaan. Er was niemand die direct op stond toen het tijd was, dus in pubertermen was dit wel bevestiging dat het ook leuk samen was denk ik. Fijne dag verder!
Zondag 14 april gaat het over de tijd tussen Pasen en Pinksteren. Jezus toont zich o.a. aan zijn discipelen. Wat is hieraan te ontdekken en wat betekend dit? Laten we dit samen omtdekken tijdens de tienerkerk op zondag 14 april 10:00 uur.

Reacties zijn gesloten.