Collecte 21 juli

De media staat er vol van: oorlog in Oekraïne en Gaza. Was dit het enige probleem maar! Op veel plekken in de wereld zijn er grote crisissen, misschien nog wel groter dan deze twee bij elkaar. Meestal door burgeroorlogen en soms daar bovenop nog eens droogte en overstromingen. We horen er niets van, we zien er niets van, maar er is veel, heel veel menselijk leed in diverse landen. 

ZOA heeft een Vergeten, maar niet onbelangrijke, Lijst, gemaakt. In de top 5 staan: DR Congo, Colombia, Zuid-Sudan, Syrië en Jemen. Landen die we wel kennen, maar die ook in de vergeethoek terecht zijn gekomen. 

Natuurlijk kunnen we al die mensen niet helpen. Natuurlijk willen we vooral ook al dat leed niet in onze woonkamer voorbij zien komen. Maar ZOA vergeet ze niet en u dus ook niet, want met uw steun kunnen velen van deze vergeten vluchtelingen toch geholpen worden! Er wordt veel gedaan met uw steun: uitdelen van tenten, voedsel en schoon drinkwater. Verder wordt er gewerkt aan lange termijnhulp zoals uitdelen van landbouwgereedschap en zaden en bemiddeling bij conflicten. U kunt meer hier overlezen op: zoa.nl/devergetenlijst . 

Op 21 juli zal de diaconale collecte voor De Vergeten Lijst zijn. ZOA vraagt voor de vergeten mens een gebed en gift!  U kunt uw gift ook overmaken op ZOA IBAN: NL02RABO0387512012 o.v.v. De Vergeten Lijst.

Reacties zijn gesloten.