Dauwtrappen met een goed gesprek

Dauwtrappen, kent u het nog? Het is al een heel oude gewoonte waarbij mensen op Hemelvaartsdag of de eerst zondag in mei heel vroeg opstaan om een wandeling te maken in de natuur.

Dit jaar organiseren we samen met de Dorpskerk, de Joannes de Doperkerk en de Open Hof een dauwtrap-wandeling op Hemelvaartsdag door de duinen. Zo leren we onze medechristenen/dorpsgenoten kennen en zij ons. Samen op weg. Een oecumenisch samenzijn in de natuur waarbij we met elkaar in gesprek gaan over God, geloof en kerk.

Donderdag 9 mei wordt er om 07.00 uur verzameld bij de ingang naar de duinen/duinpad aan de Cantineweg, waarna we een klein uurtje gaan dauwtrappen. Daarna keren we terug naar de kleine JOANNES in de Kerkstraat voor koffie/thee met een krentenbol. Om 09.30 uur zal dan een eucharistieviering zijn in Joannes de Doperkerk en om 10.00 uur een gezamenlijke dienst van de Open Hof en de Dorpskerk in de Dorpskerk.

U kunt zich aanmelden voor het dauwtrappen bij ondergetekende door een e-mail (greetzwaan@hotmail.com), een appje (06 57070468) te sturen of uw naam te schrijven op de flipover die vanaf 7 april in de hal van de kerk staat. Dit kan t/m 5 mei.

Namens de “dauwtrap” commissie van de drie kerken in Katwijk aan den Rijn.

Greet Zwaan

Reacties zijn gesloten.