Tijd om stokken over te dragen

Tijd om stokken over te dragen

Binnen onze Open Hof kerk loopt een aantal mensen rond met een stok in de hand. Dat doen deze mensen met plezier en het geeft hen voldoening. Binnen de PKN is afgesproken dat je vier jaar lang een stok in je hand mag houden en deze dan aan een ander moet geven. Want anders ben je te lang verantwoordelijk voor die stok en wordt het vasthouden een belasting. Vier mensen hebben de afgelopen vier jaar een stok vastgehouden en willen die graag aan een andere deelnemer overhandigen, dat zijn Henk-Jan Glasbergen (voorzitter), Linda Luijk, Bea van Nieuwkoop (mentoren), Bas Meijer (diaken). Een vijfde persoon (secretaris) loopt nu al ruim acht jaar met die stok in zijn hand en die krijgt steeds meer last van blaren, zweethanden en kramp in zijn vingers. Aan complimenten dat hij die stok al zo lang vasthoudt, heeft hij geen enkele boodschap. Hij heeft soms de neiging om met die stok te slaan.

De komende periode gaan we nieuwe stokkendragers zoeken. Die zullen gevonden moeten worden want anders laat een aantal mensen hun stok gewoon vallen. Daarom het dringende verzoek om na te denken wie u/jij geschikt acht voor het dragen van een stok en vlak u/jijzelf niet uit. Het bekende voordrachtformulier wordt weer van zolder gehaald en ligt weer bij de uitgang van de kerkzaal. Ook digitaal kunt u namen doorgeven aan scriba@openhofkerkkatwijk.nl.

Reacties zijn gesloten.